Köttfärssoppa

( 2 Votes )

Mat för 3-4 pers

1 st palsternacka
1 st stor purjolök
4-6 st morötter
4-6 st potatisar
1 st gul lök
1 st chilli (efter egen smak)
400 gr nötfärs
Vitlök (om så önskas)
1,5l vatten
4 msk ketchup
salt o peppar


1. Riv palsternackan, potatisen och morötterna
2. Skär purjolöken och vanliga löken. (chilli och vitlök om så önskas)
3. Bryn färsen, antingen i en stekpanna eller i grytan



4. Häll allt i en stor kastrull, fyll på vattnet.
5. Låt puttra i 30-40 min
6. När tiden nästan gått, addera ketchupen för att får en aptitligare färg.

Servera gärna soppan med bröd och mjölk

Denna soppa kan även frysas om man vill göra en större portion för att kunna ta upp och värma.


Last Updated (Tuesday, 19 October 2010 10:57)